Zrušení přiřazení zásady ke skupině nebo umístění

Přiřazení zásady ke skupině nebo umístění může být potřeba zrušit, pokud chcete zásadu trvale odstranit nebo ji uložit pro pozdější použití.
Například ve skupině mohlo po zavedení nové zásady dojít k problémům. Pokud chcete, aby zásada zůstala v databázi, můžete ji místo odstranění zrušit. Pokud zrušíte zásadu, bude automaticky zrušena ze skupin a umístění, ke kterým byla přiřazena. Počet umístění, pro které se zásada používá, se zobrazí v podokně
typ zásady
Zásady
na stránce
Zásady
.
Před odstraněním zásady je nutné ji zrušit nebo nahradit ve všech skupinách a umístěních.
Můžete zrušit všechny zásady na stránce
Zásady
pro umístění nebo skupinu s výjimkou těchto zásad:
  • Ochrana před viry a spywarem
  • Nastavení aktualizace LiveUpdate
Můžete je pouze nahradit jinou
Zásadou ochrany před viry a spywarem
nebo
Zásadou aktualizace LiveUpdate
.
  1. Pokud chcete na stránce
    Zásady
    zrušit přiřazení sdílené zásady, klikněte v konzoli na možnost
    Zásady
    .
  2. Na stránce
    Zásady
    v části
    Zásady
    klikněte na typ zásady, který chcete zrušit.
  3. V podokně
    Zásady
    typ zásady
    klikněte na zásadu, kterou chcete zrušit.
  4. Na stránce
    Zásady
    v části
    Úlohy
    klikněte na položku
    Zrušit zásadu
    .
  5. V dialogovém okně
    Zrušit zásadu
    označte skupiny a umístění, ze kterých chcete zásadu zrušit.
  6. Klepněte na tlačítko
    Zrušit
    .
  7. Po zobrazení výzvy k potvrzení zrušení zásady u skupin a umístění klepněte na tlačítko
    Ano
    .
  8. Pokud chcete na stránce
    Klienti
    zrušit přiřazení sdílené nebo nesdílené zásady, klikněte v konzoli na možnost
    Klienti
    .
  9. Na stránce
    Klienti
    v části
    Klienti
    vyberte skupinu, pro kterou chcete zásadu zrušit.
  10. Na kartě
    Zásady
    zrušte zaškrtnutí políčka
    Převzít zásady a nastavení od nadřazené skupiny „
    název skupiny
    .
    Přebírání je pro tuto skupinu nutné zakázat. Pokud převzetí nezrušíte, zrušení zásady nebude možné.
  11. V části
    Zásady a nastavení specifická pro umístění
    vyhledejte název umístění, pro které chcete zrušit zásadu.
  12. Vyhledejte zásadu pro umístění, které chcete odstranit.
  13. Klikněte na položku
    Úlohy
    a vyberte možnost
    Zrušit zásadu
    .
  14. V dialogovém okně
    Zrušit zásadu
    klikněte na možnost
    Ano
    .