Vrácení starší verze aktualizací zabezpečení aplikace
Symantec Endpoint Protection

Ve výchozím nastavení se nejnovější verze obsahu staženého ze serveru aktualizace LiveUpdate na server pro správu automaticky stahuje do klientů Windows. Zásady obsahu aktualizace LiveUpdate určují, jaký typ obsahu mohou klienti vyhledávat a instalovat.
V následujících případech však může být třeba stáhnout starší verzi obsahu:
  • Nejnovější sada definic nebo modul způsobují konflikt softwaru v klientských počítačích.
  • Potřebujete čas k otestování nových modulů v kontrolních skupinách před vydáním obsahu do pracovního prostředí.
Tuto funkci používejte velmi opatrně. Zrušíte-li výběr typu obsahu, funkce nebude v klientovi aktuální. To může vaše klienty vystavit potenciálně většímu riziku.
  1. Vrácení starší verze aktualizací zabezpečení aplikace
    Symantec Endpoint Protection
  2. V konzoli klikněte na možnost
    Zásady
    >
    LiveUpdate
    a otevřete zásadu obsahu aktualizace LiveUpdate.
  3. V části
    Nastavení pro Windows
    klikněte na možnost
    Definice zabezpečení
    .
    Není možné vrátit obsah pro klienty Mac ani pro klienty Linux.
  4. Chcete-li vrátit obsah na konkrétní verzi, klikněte na jednu z následujících možností:
    • Vybrat revizi
      >
      Upravit
      a vyberte číslo revize.
      Tato možnost uzamkne klienty pro jednu konkrétní sadu definic zabezpečení. Klienti nepřijímají žádné nové definice zabezpečení.
    • Vybrat verzi modulu
      >
      Upravit
      a poté vyberte verzi modulu.
      Od verze 14.0.1 MP1 tato možnost uzamkne klienty pro jeden konkrétní modul, avšak dále distribuuje nejnovější definice zabezpečení, které jsou přidruženy k danému modulu. Vyberte verzi modulu, pokud víte, že aktuální modul funguje ve vašem prostředí, a chcete otestovat novější modul v jiné skupině, předtím než jej vydáte. Případně klikněte na možnost
      Použít nejnovější dostupné
      , aby klienti trvale přijímali nejnovější verzi modulu a definice pro daný typ obsahu. Klienti verze 14.0.1 a starší toto nastavení ignorují.
  5. Klikněte na tlačítko
    OK
    .
    K aktualizaci obsahu není třeba klientský počítač restartovat.
  6. Po vyřešení jakýchkoli problémů klikněte v části
    Nastavení pro Windows
    na možnosti
    Definice zabezpečení
    >
    Použít nejnovější dostupné
    pro každý typ obsahu.