Powiadamianie użytkowników o zablokowaniu dostępu do aplikacji

Użytkownikom można wysyłać powiadomienie o blokowaniu aplikacji, do której chcą uzyskać dostęp. Powiadomienie to jest wyświetlane na komputerach użytkowników.
Włączenie zbyt wielu powiadomień może przytłoczyć, a nawet zaniepokoić użytkowników. Powiadomienia należy włączać rozważnie.
  1. Aby powiadamiać użytkowników o zablokowaniu dostępu do aplikacji:
  2. Otwórz w konsoli zasadę zapory.
  3. Na stronie
    Zasady zapory
    kliknij pozycję
    Reguły
    .
  4. Na karcie
    Powiadomienia
    zaznacz opcję
    Wyświetl powiadomienie na komputerze w przypadku zablokowania aplikacji przez klienta
    i w razie konieczności dodaj własny komunikat.
  5. Kliknij przycisk
    OK
    .