Wyłączanie dziedziczenia grup

W strukturze grup podgrupy początkowo automatycznie dziedziczą lokalizacje, zasady i ustawienia z grupy nadrzędnej. Dziedziczenie jest domyślnie włączone dla wszystkich grup. Dziedziczenie można wyłączyć, aby skonfigurować oddzielne ustawienia zabezpieczeń dla podgrupy. Jeśli po dokonaniu zmian zostanie włączone dziedziczenie, wszystkie zmiany w podgrupie zostaną zastąpione.
Zasady pochodzące z chmury nie są zgodne z konfiguracją dziedziczenia zasad
program Symantec Endpoint Protection Manager
. Podlegają one regułom dziedziczenia określonym w chmurze.
  1. Aby wyłączyć dziedziczenie grupy:
  2. W konsoli kliknij pozycję
    Klienty
    .
  3. Na stronie
    Klienty
    , w obszarze
    Klienty
    wybierz grupę, dla której chcesz wyłączyć lub włączyć dziedziczenie.
    Można wybrać dowolną grupę z wyjątkiem grupy najwyższego poziomu Moja firma.
  4. W okienku
    nazwa grupy
    , na karcie
    Zasady
    należy odznaczyć
    Dziedzicz zasady i ustawienia z grupy nadrzędnej „
    nazwa grupy
    .